-
بچه ها چطور با شکست کنار بیایند؟
داستان درباره پسرکی به نام آرشیبالد است که در مسابقه با سوزان می بازد و این شکست او را حسابی از خودش ناامید کرده است.
شکست و کنار نیامدن با آن یکی از تجربه های پرتکرار و دردسرساز بچه ها هم برای خودشان و هم والدین است.
چند بچه را می شناسید که به هر قیمتی می خواهند برنده باشند و همین که می بازند، قشقرق به پا می کنند، آنهایی که به گریه می افتند را چطور؟ از نزدیک دیده اید؟! قطعا به دفعات.
جنبه دردسرساز بودن این موضوع وقتی بیشتر معنا پیدا می کند که با بزرگسال هایی طرف می شویم که همین واکنش ها را در قبال موضوع شکست و برنده شدن نشان می دهند. وقتی قرار به برنده شدن در رقابت با دیگری باشد، همیشه عده کمی برنده و تعداد زیادی بازنده خواهیم داشت.
بازنده هایی که یک سوال بزرگ آزارشان می دهد: چرا من به اندازه فلانی موفق نیستم؟! و با همین سوال به ظاهر ساده دائما در حال مقایسه، از دست دادن عزت نفس و همین طور اعتماد به نفس شان هستند.
آسترید دبور در کتاب “کار مورد علاقه من” به چند مفهوم اساسی توجه دارد:
انتخاب، علاقه، منآرشیبالد قشقرق به راه نینداخت، سعی نکرد با هر کلکی برنده باشد، حتی آن طور که اغلب دور و بری ها توصیه می کنند، سعی کرد تلاش و تمرین اش را بیشتر کند، اما باز هم موفق نشد. آیا او واقعا بچه بی استعدادی است؟!
پیدا کردن جواب این سوال با گردش کوچکی که مادر آگاهانه برایش ترتیب داد، شروع شد. آرشیبالد بعد از گفتگوی هوشمندانه مادر و مقایسه های درست و عینی ای که مطرح کرد، سعی کرد خودش را بهتر بشناسد و با توجه به علاقه و توانایی هایش، برای خودش انتخاب کند.
خواندن درباره گفتگوی مادر و انتخاب آرشیبالد باشد به عهده شما که کتاب را به عنوان والدین یا مربی با کودک بخوانید.
کتاب “کار مورد علاقه من” با توجه به متن و تصاویر ساده و طرح موضوع شکست و هویت به طور خاص برای بچه هایی مفید است که به زودی در مهد با مدرسه به عنوان اجتماعی بزرگتر از خانه، با بچه هایی مواجه می شوند که در خیلی چیزها از آن ها سرآمدتر هستند.
همین طور خواندن این کتاب به والدین و مربی ها کمک میکند تا درک کنند رقابت مثبت و منفی چطور می تواند روی بچه ها اثر بگذارد و نقش آنها این وسط چیست؟
کتاب “کار مورد علاقه من” حتی می تواند برای بزرگترها هم یک نقطه عطف باشد تا با بینشی کودکانه سعی کنند به قول ژاپنی ها “ایکیگای” خودشان را پیدا کنند، کاری که ساعت ها آنها را مشغول کند و حس خودشکوفایی، معنا و رضایت از زندگی را برایشان فراهم کند.
مشخصات کتاب:
کار مورد علاقه من
نویسنده: آسترید دبورد
تصویرگر: پلین مارتن
مترجم: مطهره حیدری
نشر پرتقال
3 تا 7 سال
با عرض پوزش، هیچ پاسخی یافت نشد.
برای پاسخ دادن وارد سایت شوید.

